Malala logo

Материална база

Терапевтичен център „МАЛАЛА“ предлага своите услуги в самостоятелна сграда развита на едно ниво на полуприземен етаж - предвидени са няколко стъпала с изградена рампа в съответствие с нормативните изисквания за достъпна среда, вкл.за хора с увреждания. Осигурен е и безпрепятствен достъп за трудно подвижните потребители на услугата във вътрешните пространства - широки коридори, разположение на мебелите, което позволява лесно преминаване.

Центърът разполага с уютни и просторни помещения с пряка слънчева светлина:
 

> две еднакви зали с площ от по 25 кв.м. - предвидени за групови или индивидуални занимания с деца - всяка със самостоятелен вход с обособено входно антре
> кабинет логопед / психолог с площ 20 кв.м. - с отделен вход;
> санитарни помещения – 2 санит.клетки, една от които с по-големи размери, предвидена за лица в инвалидни колички. Санитарното помещение включва предверие с 2бр.мивки с размери и височина достъпна за деца;
> Фоайе за изчакване.

В помещенията за терапии са предвидени нехлъзгащи настилки, позволяващи лесно хигиенизиране. Всички кабинети са обзаведени с маси, столове, различни материали и тематични играчки, образователни игри и помагала, съхранявани в шкафове с цел да не разсейват децата и нарушават тяхната концентрация при терапевтичната работа.
Центърът разполага със собствен двор с равни площи подходящ за занимания на открито при подходящи метеорологични условия. В дворното пространство е изградена алея /пътека/ с продължение рампа за лесен достъп на лица в инвалидни колички до входовете на помещенията.
В терапевтичния център има охранителна система – СОТ, външно осветление, дворна метална врата с контролиран достъп, осигурена интернет връзка и телефон.